WarezTurkey » Belgeseller » Meksika |Ayna Tv Belgeseli

Sizinleyiz...
Windows 10 Tüm Sürümler indir
Adobe Cloud Tüm Sürümler indir
Windows 7 Tüm Sürümler Tek DVD
Warezturkey Güncel Duyuru
 
 
 

Meksika |Ayna Tv Belgeseli

Ekleyen: f-02 - Tarih: 10-04-2009, 22:31

0
'Meksika

Meksika |Ayna Tv Belgeseli |3 bölüm

'Meksika

Meksika |Ayna Tv Belgeseli |3 bölüm

....Ayna’nın Orta Amerika ülkesi Meksika yolculuğu devam ediyor.

Başkent Mexico City’de modern binalar göze çarpıyor. Hayat Türkiye’ye göre daha ucuz bu ülkede. İklimse oldukça güzel.

Dünyanın 8. Harikası Chichen Itza Piramidi.

Meşhur Chichen Itza Piramidini görüntülemek için sabah erken saatte Başkent Meksiko City’den Merida’ya doğru yol alıyoruz. Uçakla 1.5 saat sürüyor yolculuğumuz. Chichen Itza Piramidi kimilerine göre Dünyanın 8. harikası, kimilerine göre de internette yeni yapılan ankette dünyanın yeni 7 harikasından birisi. Her yıl çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor bu ünlü piramit.


Beyaz kumu, denizi ve upuzun sahilleriyle ünlü şehir Cancun.

Meksika’nın turistik şehri Cancun’a gitmek için tekrar bulutların üstündeyiz. Sıcaklık yıl boyu 25 ila 35 derece arasında değişiyor bu şehirde. Amerikalılar Cancun’un lüks otellerinde 7 Gece 8 Gün uçak biletleri, otel ve yemekler dahil olmak üzere sadece 400 Dolara tatil yapıyorlarmış. Aynı fiyata Meksikalıların tatil yapması imkansız Cancun’da. Her yıl sadece Cancun’a gelen turist sayısı 4 milyon civarında. Cancun’un Carmen bölgesini geziyoruz. Bu bölgenin en ünlü caddesi ise Kinta caddesi. Gece ve gündüz hareketlilik tüm hızıyla sürüyor bu caddede.

Boğaların Meksika kovboylarından çekmedikleri eziyet kalmadı.

Başkente geri dönüyoruz uçakla. Meksika kovboylarının gösterilerini seyrediyoruz. Kovboylar at ile dörtnala gelirken ani duruş, at ile düzgün geri geri gitme, kementle ayağından atı yakalama, boğayı kuyruğundan yakalayıp düşürme, boğayı boğazından kementle yakalama gibi dallarda birbirleriyle yarışıyorlar. Salıverilen boğayı kuyruğundan yakalayan Kovboy hayvanı ne kadar erken düşürürse o kadar çok puan alıyor. Ayrıca hayvan ne kadar kötü düşerse puan o kadar artıyor. Zavallı hayvanlar öylesine kötü düşüyorlar ki sersemleştiklerinden nereye gideceklerini şaşırıyorlar. Ve bu olayı yarışmanın bir parçası olarak gören Meksikalı kovboylar defalarca tekrarlıyorlar.



Dünya’da çok soslar görmüştük ama kurtlu sos hiç görmemiştik.

Başkentte Meksikalı bir aileye akşam yemeği için davetliyiz. Kilosu 1200 $ olan kurtlarla yapılan Salsa de Gusanos Meksikalılar için çok özel ve değerli bir sos. Pina Hanım bize bu kurtlu sosun tarifini yaparak anlatıyor. Mangalda pişirilen kurtlar, yeşil domatesler ve acılı biberler taş bir kabın içerisinde sarımsakla beraber iyice dövülüyor. Hazırlanan kurtlu sosu mısır ekmeğinin içine sürüp dürüm yaparak yiyorlar Meksikalılar. Bizim için hazırlanan masada kurlu sos da yerini alıyor. Neler yok ki bu masada; mısır çorbası, kavrulmuş çekirge ve değişik soslar...


'Meksika


Kategori: Belgeseller

Merhabalar, Sitemizi Ziyaretçi olarak görüntülemektesiniz.
Sitemize üye olmak zorunda değilsiniz ve üye olmanın ek bir avantajı yok. Linklerimizin büyük bir kısmı herkese açıktır. Hemen üst kısımda İndirme Linkleri altında linkleri görebilirsiniz. Eğer illa üye olmak isterseniz Üyelik formu için buraya tıklayın ve üyelik işlemini yapın.
Bilgi
Ziyaretçi grubunun yorum yapmasına izin verilmemektedir. (Yorum sistemi kapalı ve bunun için mail atmayınız.)