WarezTurkey » Belgeseller » Yeni Zelanda| Ayna TvRip Belgeseli

Sizinleyiz...
Windows 10 Tüm Sürümler indir
Adobe Cloud Tüm Sürümler indir
Windows 7 Tüm Sürümler Tek DVD
Warezturkey Güncel Duyuru
 
 
 

Yeni Zelanda| Ayna TvRip Belgeseli

Ekleyen: f-02 - Tarih: 17-04-2009, 17:08

0
'Yeni

Yeni Zelanda |Ayna TvRip Belgeseli
Yeni Zelanda’da insan nüfusu 4 milyon 200 bin, koyun nüfusuysa 60 milyon. Dağ taş koyun bu ülkede. Bu kadar çok koyun olunca ülkede 15 Şubatı da Ulusal Kuzu Günü ilan etmişler.


Ayna Programı olarak Dünyanın güneyine uçuyoruz bu hafta. Aktarmayla birlikte yaklaşık 26 saat sürüyor Yeni Zelanda’ya ulaşmamız. Türkiye ile Yeni Zelanda arasında tam 11 saat zaman farkı var. Dünyada yeni yıla ilk giren ülke de Yeni Zelanda, tabi küçük adaları saymazsak.

Yeni Zelanda seyahatimize Auckland şehri ile başlıyoruz. Yaklaşık 1.5 milyonluk nüfusuyla Yeni Zelanda’nın en kalabalık ve en büyük şehri.

Sky Tower 328 m yüksekliğiyle Güney yarım kürenin en yüksek binası. Asansörle kulenin gözetleme kısmına çıkıyoruz. Auckland, kuleden çok rahat bir şekilde seyredilebiliyor. Gözetleme kısmına bir de cam zemin hazırlamışlar. 38 mm kalınlığındaki cam zeminden aşağıya bakınca yükseklik gerçekten dehşet. Ayrıca 260 Yeni Zelanda Dolarına Kuleden gökyüzü atlayışı yapabilirsiniz. Fazla heyecanı sevmeyenler ise kulenin cafesinde muhteşem Auckland manzarası eşliğinde kahvelerini yudumlayabilirler.

Muruwai kumsalında istilacı kuşları görüntülüyoruz. Bunlar sümsük kuşları. Balıkla beslenen bu kuşlar saatte 145 km hızla denize dalış yapabiliyorlar. Sayıları arttıkça yaşadıkları alanı da genişletiyor sümsük kuşları. Üstelik müthiş bir nizam ve intizam içinde.

Auckland Savaş Müzesini geziyoruz. Müzede Osmanlı askerlerine ait olduğu söylenen eşyalar da sergileniyor. Ayrıca Maorilerin dans gösterileriyle eğlenceli dakikalar geçiriyor ziyaretçiler.

Yeni Zelanda eğitim açısından çok avantajlı bir ülke. Lise, üniversite ve master-doktora diplomaları tüm Dünyada geçerli. Ayrıca Yeni Zelanda’da üniversite eğitim süresi 3 yıl. Bu ülkede mezun olanlara devlet 1 yıl da ekstra iş arama vizesi veriyor. Ülkenin avantajları bunlarla da sınırlı değil. Yeni Zelanda yabancı doktora öğrencilerine kendi vatandaşı gibi eğitim ücreti uyguluyor. Doktora eğitim ücretlerinin 3.500-5000 Yeni Zelanda Doları arasında olması ülkeyi anadili İngilizce olan ülkeler arasında dünyanın en ucuz doktora eğitimi veren ülkesi durumuna getiriyor.

Eğitim açısından çok avantajlı olan bu ülkeye genel bir bakış atarsak; yemyeşil bir ülke, insanları güler yüzlü, Auckland haricinde şehir şebeke suları bedava, otobanları ve şehir içi telefonları ücretsiz, benzin Türkiye’ye göre daha ucuz, araç vergileri Türkiye ile kıyaslarsak oldukça düşük, Müslüman kız liseli öğrenciler devlete ait okullarda bile hiçbir sorun yaşamadan başörtülü olarak derslere girebiliyor, ister özel isterse devlet okulu olsun Müslüman öğrenciler için mescit bile var.

Uluslararası Eğitim Danışmanı Cihan Demirbaş, eğitim açısından çok avantajlı, fiyatlar açısından ise oldukça cazip olan bu ülkeye mikrofonlarımız aracılığı ile çağrıda bulunuyor.


'Yeni



'Yeni

Kategori: Belgeseller

Merhabalar, Sitemizi Ziyaretçi olarak görüntülemektesiniz.
Sitemize üye olmak zorunda değilsiniz ve üye olmanın ek bir avantajı yok. Linklerimizin büyük bir kısmı herkese açıktır. Hemen üst kısımda İndirme Linkleri altında linkleri görebilirsiniz. Eğer illa üye olmak isterseniz Üyelik formu için buraya tıklayın ve üyelik işlemini yapın.
Bilgi
Ziyaretçi grubunun yorum yapmasına izin verilmemektedir. (Yorum sistemi kapalı ve bunun için mail atmayınız.)