WarezTurkey » Sıkça Sorulan Sorular - Duyurular » NFO, Crack, Serial, Patch nedir ? Değildir ?

Sizinleyiz...
Windows 10 Tüm Sürümler indir
Adobe Cloud Tüm Sürümler indir
Windows 7 Tüm Sürümler Tek DVD
Warezturkey Güncel Duyuru
 
 
 

NFO, Crack, Serial, Patch nedir ? Değildir ?

Ekleyen: Supremacy - Tarih: 11-04-2014, 01:21

8
NFO, Crack, Serial, Patch nedir ? Değildir ?

NFO, Crack, Serial, Patch nedir ? Değildir ?


Uzunca bir yazı olacak, sıkılmadan okur Türkçe yazım hatalarımı görmezden gelirseniz uzaya çıkacak bilgiye sahip olmasınız da olayın köküne inersiniz.


NFO nedir ?
Crack grubuna ait bilginin yer aldığı ve notpad ile açabileceğiniz dosya türüdür. Ayrıca crack, keygen, serial artık ne varsa onun nasıl kullanılacağı bu dosya içerisinde yazar. Örneğin warezturkey.nfo dosyasına sağ klik yapıp notpad ile açabilirsiniz.

Serial ?
Uygulamayı kayıt edebileceğiniz sayı, harf, sayı ya da harf karışık kombinasyondan oluşur. Ücretli bir yazılım aldığınız zaman genelde serial ile gelir. Uygulama kurulur, serial girilir ve uygulama tam sürüm kullanılır.

Eğer bizim site ya da benzeri bir siteden serialli bir uygulama indiriyorsanız, burada unutmamanız gereken o serialin patlama riski her daim vardır. Zira uygulamalar kayıt kontrolü yapar ve serialinde kişiye özel olduğunu unutmamak lazım. Program bakar seriali yüzlerce insan kullanıyor bu durumda seriali bloke eder.

O nedenle serialli paylaşımlarda programın internete çıkışını engellemek gerekiyor;
https://www.warezturkey.me/ipuclari/21112-progr...li-anlatim.html

Crack ?
Uygulamalarda bazı dosyalar lisans kontrolü yapar. Bunu gerek kendi içerisinde gerek sunucusu ile haberleşerek yapar. Crack grubu bu dosyaları bulur, haberleşme yapan dosyaları bypass eder. Bize bu dosyayı uygulamanın yüklü olduğu yere kopyalamak kalır. Cracklerin genel yapısı böyledir eğer farklı bir işleyişi varsa üstte belirttiğim gibi bu NFO dosyası içerisinde mutlak yazar.

Patch ?
Buda uygulamanın kurulu olduğu yere kopya edilerek çalıştırılması gereken dosyadır. Bypass edilecek dosyayı içerisinden çıkarır ve orjinal dosya ile değiştirir.

Loader ya da benzeri ?
Loader diyince akla windows loader gelmesin :) . Loader dosyalarıda genel olarak programın kurulu olduğu yere atılarak çalıştırılması gerekir yada loader dosyası ile programı çalıştırmak gerekir.

Diğer yandan bazı aktivasyon yöntemlerinde programa özgün bir dosyayı kurulu olduğu dizine kopya etmek gerekir, örnek olarak lisans.lic dosyasını programın kurulu olduğu yere kopyalamak gibi.

Reg dosyaları ?
Bir dosya içerisinde .reg dosyası varsa en sağlam yöntem programın kurulu olduğu yere kopya edin ve dosyaya çift tıklayarak gelen uyarıları onaylayın. Windows kayıt defterine ilgili uygulama için lisans bilgilerini girer.

Neden her yerde aynı crack, serial vs. ?
Şimdi crack gruplarının belirli bir sitesi yoktur. Crack kıran adamların çoğu bunu sidik yarışı için yapar ancak nedense paylaşımlar ilk olarak ücretli ortamlara (usenet) düşer. Ya da torrent ortamına düşer ki bu paylaşımlar oradan her yere dağılır.

Yani warezturkey bir crack grubu değil. Bu ortamlarla boğuşmayın, 2 satırda olsa Türkçe olarak indirmek istediğiniz şey hakkında bilgi alın, üye olmadan, çat, çat indirin.

Şimdi bazı şebelekler şunu yazar ilk bizde, nette ilk, ilk indirene 9 ay taksit pardon kanallar karıştı. 12 senedir böyle birtane başlığım yok. Ulan sanki onu ben üretmişimde öyle bir başlık atacam. Mesala orjinal medyasını alarak ses eklemesi yaptığımız filmler var, rip adabı bilen adamlarız. Tutup reklam atmıyoruz. Ama mallar şu devirde filmlere sese ya da görüntüye reklam atıyorlar. Acıtan kısmı ise bunun ülkemizde olması.

Velhasıl kimse bulunmadık hint kumaşı değildir. Siteler gelir, gider. Bu crack grupları kalıcıdır.

Mesala oyunlarda şu crack grupları popülerdir;
tıklayın


Neye Dikkat Etmeli ?
Öncelik olarak bilmenizi istediğim bizde bilgisayar kullanımı, deneyimli bilgisayar kullanıcı çok az. Azcık art niyetim olsa neler yaparım neler. Yani düşünün belli bir zamandır bir site başındasınız ve insanlar ile muhattap oluyorsunuz, analiz yapıyorsunuz ve üzülerek söylüyorum bu işler laçka olmuş.

Siteye bakıyorum adam ya bunda virüs çıktı diyor. Site sahibide birşey olmaz, güven diyor. Pezevenge soracan senmi yazdın diye ? İşte böyle mallara dikkat edin.

Crackler, patchler kapalı kutudur. Her daim bilinçli olun. Güncel antivirüs yazılımı kullanmaya özen gösterin, sisteminizi güncel tutmaya özen gösterin. Unutmayın crack ya da patchler bir hack aracıdır. Zira ücretli bir yazılımı illegal bir yöntem ile full yapar hali ile çoğu tırışka antivirüs sahte alarm verir. Bunu zamanla tecrübe edebilirsiniz.

12 senedir bizde şu yazar. İndir, tara, güvenmiyorsan sil. Bana bu uyarı verdi, virüs deme. Ne indirdiğinin bilincinde ol.

Biz şunu savunuyoruz. İmkanınız varsa orjinal ürün alın, ücretsiz alternatiflere yönelin ki ücretsiz alternatiflerde kısıtlı. Ulan siz niye varsınız diyorsunuz, haklısınız. Biz bir bok yedik bu siteyi açtık ama ingilizce olarak yayına başladık sonra yukarda dedim ya millet gavurun (burada ironi yapıyorum kelimeye takmayın) sitesi ile uğraşmasın diye Türkçe'ye döndük. Zira o zamanlar bu kadar site olmadığı gibi ortam bu kadar laçka değildi.

Kısaca warez dünyası pistir. Biz paylaşım yaparken belli kriterler doğrultusunda yayın yapıyoruz. Yani içeriği süzüyoruz. Laf olsun diye konulara tarandı yazmıyoruz gerçekten içeriği süzüyoruz. Otu, boku eklemiyoruz. Tonla sahte paylaşım, sahte program, sahte içerik var. Güvenmediğimiz paylaşımları, testlerimizden geçmeyen paylaşımları siteye dahil etmiyoruz. Warezturkey felsefesi warez aleminde temiz bir iş çıkarabilmek. Şuna inanın buradan indirdiğiniz bir paylaşım ile ana sayfanız kitlenmez, reklamlar çıkmaz, bilgisayarınıza zarar gelmez. Filtre dediğin bunu gerektiriyor. Ancak bu tek taraflı olmaz. Tarayın sahte alarm ile gerçek olanı ayırt edebilin. Sanal makine kullanma alışkanlığınız mutlaka olsun. Ve unutmayın güvenlik programları önce yapımcıları sonra sizi korur. Sahte alarmların nedeni budur.

Bizler eski kafalı adamlarız. Yazdıklarımızı lüften okuyun, tamamı büyük yazmayın, argo kullanmayın, icabında destan yazın derdinizi anlatın.

Yardım istiyorum ?
Şimdi biz bilinçli kullanıcı ile muhattap olmak istiyoruz. Öncelik olarak yaşayacağınız sorunların tamamına şurada cevaplar var;
tıklayın

bunları okumadan, aynı şeyleri sorulunca açıkcası pek iplemiyoruz. Zira seni iplemeyeni, iplemen için neden yok.

Buraya bakarsın, google bakarsın bulamadın mı ? O zaman detaylı olarak sorununu yaz. Biliyorsak biz, bilmiyorsak bilen biri yazar diyecem ama birkaç yurdum insanı harici bunuda yapan yok. Velhasıl bizlere yardımcı olun bu konuda, elimizden geleni sakınırsak oltamız hep boş çıksın.

Kategori: Sıkça Sorulan Sorular - Duyurular

Merhabalar, Sitemizi Ziyaretçi olarak görüntülemektesiniz.
Sitemize üye olmak zorunda değilsiniz ve üye olmanın ek bir avantajı yok. Linklerimizin büyük bir kısmı herkese açıktır. Hemen üst kısımda İndirme Linkleri altında linkleri görebilirsiniz. Eğer illa üye olmak isterseniz Üyelik formu için buraya tıklayın ve üyelik işlemini yapın.
<
  • 5 Yorumu var
  • 0 Konusu var
  • Beğendim
  • 1
2 Ocak 2018 01:46

Murat Can

  • Üye Grubu: Üye
 
Hiçbir işletim sistemini ve Hiçbir programı www.warezturkey.org Bu siteden başka bir yerden
indirmiyorum. Burada olmayan bir şeyi başka sitelerde de aramıyorum GÜVEN meselesi

<
  • 0 Yorumu var
  • 0 Konusu var
  • Beğendim
  • 0
21 Ekim 2014 22:26

mehmet543

  • Üye Grubu: Ziyaretçi
 
gerçekten çok bilgilendirici olmuş sitede çok güzel bilgilere ulaşılabiliyor yıllardır sitenin adıda akılda kaldığı için nerede olursam olayım internete girdiğimde bu siteyede göz atarım birşeyler indirdiğim olur yazdıklarınızı okurum güzel bi site elinize sağlık enazından dediğiniz gibi yabancı sitelerle uğraşmamak gerek okumayı seven birisiyim bilgiler olsun sitenizde bol bol kullanıcıların bilgilenmeleri için böyle yazılara yer verirseniz çok güzel olur elinize sağlık

<
  • 56 Yorumu var
  • 0 Konusu var
  • Beğendim
  • 0
11 Nisan 2014 20:26

sinek valesi

  • Üye Grubu: Üye
 
yaklaşık 2 senedir bu siteyi yakından takip ediyorum ve rutin olarak hergün girip çıkıyorum, tarayıcımda da sık kullanılanlarda ekli zaten ve şu güne kadar arayıp da bulamadığım çok az içerik oldu onları da yönetici arkadaşlara mesaj attım eklediler, eklemediler canları sağolsun bir şekilde hem siz yolunuzu buldunuz hem biz istediğimizi aldık. site güncel tutmak gerçekten kolay bir iş değil emeği geçen Teoman ve Supermacy arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum bir WT taraftarı olarak :turkiye:

<
  • 372 Yorumu var
  • 0 Konusu var
  • Beğendim
  • 0
11 Nisan 2014 19:23

mehmet1987

  • Üye Grubu: Üye
 
hay Allah razı olsun...emeğinize sağlık...ben görme engelli bir kullanıcıyım ve her zaman araştırıyorum okuyorum öğreniyorum...zor bir şey değil hani...benim uyuz olduğum şeylerden biridir...adam bilgisayar kullanıyor, format attığım zaman şu şu olsun şunu yap diyeceğine bir msnye gireceğim kadar ayarla yeter diyor...yerken öküz gibi oturup yemeyi biliyor böyle adam...vatandaş git biraz kurs falan al birşeyler öğren...internette anlatım videoları ve görsel eğitimleri var izle...hiç uğraşılacak gibi değil

<
  • 6 698 Yorumu var
  • 8 851 Konusu var
  • Beğendim
  • 1
11 Nisan 2014 18:24

Supremacy

  • Üye Grubu: Yönetici
 
Benim tek kızdığım okumayan bireydir. Yoksa kim ne yaparsa kendine yapar. İnsanımız bilinçli olsun tek dileğim bu.

<
  • 34 Yorumu var
  • 0 Konusu var
  • Beğendim
  • 0
11 Nisan 2014 17:43

cankus

  • Üye Grubu: Üye
 
Bu işler zor zanat takmayın kafayı gönül işi böyledir haydi kolay gelsin iyi paylaşımlar

<
  • 23 Yorumu var
  • 0 Konusu var
  • Beğendim
  • 0
11 Nisan 2014 10:26

secfur

  • Üye Grubu: Üye
 
kardeş seni kim kızdırdı böyle :))

herşey için teşekkür iyi ki varsınız.

<
  • 47 Yorumu var
  • 0 Konusu var
  • Beğendim
  • 0
11 Nisan 2014 05:51

kambercan:aksu

  • Üye Grubu: Üye
 
Vallâhi size şunu söylemek istiyorum: Allah Yardımcınız olsun; çünkü mankafalılarla uğraşması hiç kolay değil. Kolay gelsin,emekleriniz için teşekkürler.

Bilgi
Ziyaretçi grubunun yorum yapmasına izin verilmemektedir. (Yorum sistemi kapalı ve bunun için mail atmayınız.)